top of page

В Україні створять перший спеціалізований Центр для реабілітації дітей, що постраждали від війни

У травні 2023 року ЛОК та НДСЛ Охматдит дали старт проєкту зі створення першого в Україні спеціалізованого Центру для реабілітації дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії росії.




Унікальний Центр реабілітації для дітей, які постраждали внаслідок російської збройної агресії буде створено на базі лікарні «Охматдит».


Отримувати допомогу у стінах лікарні зможуть діти з усієї України.

Реабілітаційний Центр стане унікальним, адже в Охматдиті, як найбільшій дитячій лікарні країни, під одним дахом зібрані найкращі різнопрофільні спеціалісти, які долучатимуться до лікування пацієнтів, що проходитимуть реабілітацію.

Внаслідок російської агресії, в  лікарні перебувають діти з деокупованих територій; маленькі пацієнти, які пережили окупацію; діти з мінно-вибуховими, осколковими та кульовими пораненнями. Ці діти потребують довготривалої реабілітації та повинні перебувати під постійним наглядом професіоналів.


«На даний момент, відділення гострої реабілітації, яке в нас існує згідно сучасних технологічних стандартів, надає допомогу безпосередньо в тих відділеннях, де ці пацієнти проходять лікування з приводу основного діагнозу.

Реалізація проєкту дозволить пацієнтам проходити ефективну реабілітацію у комфортних умовах, використовуючи сучасні доказові методи, що дозволить маленьким пацієнтам швидше відновлюватись та повертатись до повноцінного життя», – пояснює медичний директор Охматдиту Сергій Чернишук.

Дізнавшись про потребу лікарні та пацієнтів, постраждалих від війни, команда ЛОК - Львівського Оборонного Кластера — підтримала цю ініціативу.


«Планується реконструкція приміщень в старому корпусі лікарні, там буде створено можливість перебування в палаті двох людей – це буде одна дитина та родич із нею. Тут необхідно встановити сучасні ліжка, обладнати це приміщення таким чином, щоб пацієнт, у разі порушень рухового апарату, міг сам або за мінімальною допомогою сходити до туалету, помити руки», — зазначив завідувач відділення гострої реабілітації Павло Андрєєв.

bottom of page