top of page

Бронежилети – медикам Луганщини, Донеччини та Дніпра

У березні 2023 року команда ЛОК - Львівського Оборонного Кластера – знову на Сході. З гуманітарною місією – передачею спеціалізованих протиуламкових бронежилетів цивільним медикам, які працюють у зоні бойових дій та прифронтових районах.



16 березня передали 200 бронежилетів — бригадам екстреної медичної допомоги, які евакуювалися на Дніпровщину з тимчасово окупованих Лисичанська та Сєвєродонецька. Медики продовжують виконувати свої обов’язки, евакуюючи поранених та хворих, у тому числі із зон, що поруч з веденням бойових дій.

 

Захистити тих, хто рятує життя інших – мета проєкту, ініційованого ЛОК та Харківським заводом засобів індивідуального захисту. Партнер – The Renew Democracy Initiative.

Українські медики – справжні герої нашого часу. Так на передачі бронежилетів була присутня медикиня Ельнара Троян, яку ви можете побачити на фото. Фельдшер, яка у Сєвєродонецьку під обстрілами рятувала людей та вивозила їх. Нагороджена медаллю «За врятоване життя».


Наступна зупинка команди ЛОК – Дніпро. Медики регіону вимушені працювати у надважких умовах. Але попри все вони тримають медичний фронт. Сьогодні Дніпро став справжнім медичним форпостом Сходу.


Медикам Дніпра та області передали 650 бронежилетів.

Та 1000 бронежилетів – медикам Донеччини — передовій українського спротиву.

«Сьогодні ми зробили ще один важливий крок до Перемоги – повністю закрили потребу медичного персоналу Донеччини у засобах індивідуального захисту - спеціалізованих протиуламкових бронежилетах. Попередня передача відбулася у грудні 2022 року.

Зараз Донеччина — центр спротиву збройній агресії ворога, де фронт тримають усі – військові, рятувальники, медики та інші герої.

Тому для команди ЛОК важливо посилити наших медиків, захистити їх, адже щодня під обстрілами вони, ризикуючи життям, рятують людей», - зазначили у ЛОК.

bottom of page